Apel prijatelja manastira Hilandar

S obzirom da je manastir već skoro pola godine bez hodočasnika, svetoj srpskoj carskoj lavri je potrebna pomoć. Evo kako to možete učiniti

Po nezvaničnim informacijama i nakon 15. septembra grčka granica će i dalje biti zatvorena za ljude koji dolaze iz zemalja izvan Evropske unije.

S obzirom da je manastir već skoro pola godine bez hodočasnika, manastirska prodavnica nije radila, a veliko imanje koje su nam ostavile generacije naših vladarskih loza (koje čini skoro petinu Svete gore) treba obrađivati, predlažemo nama, ljubiteljima svetogogorske kulture i našeg manastira Hilandara, akciju gde ćemo uplatom svako u svoje ime, na direktan žiro-račun manastira ili putem PayPal naloga pomoći koliko ko možemo u ovom trenutku.

Od pre dva meseca, blagoslovom igumana Metodija, moguće su uplate i putem kartice preko PayPal računa – http://paypal.me/helphilandar

Uputstvo za direktne uplate na račun Svetog Manastira Hilandar:

Holy Monastery Hilandar
Address: Mount Athos, Karyes 63 086, Greece
IBAN: GR 71 0171 4390 0064 3903 0020 115
SWIFT – BIC: PIRBGRAA

Pomoć se može uplatiti i sa računa iz Srbije na dinarski tekući račun: 250 – 2615061 – 83 (Eurobank, Beograd), ili na dinarski tekući račun: 160 – 55566 – 24 (Banca Intesa, Beograd) Primalac: Zadužbina Svetog Manastira Hilandar, svrha: Prilog za obnovu Manastira Hilandar.

Za devizne uplate iz inostranstva molimo vas da odete na internet stranicu Manastira http://www.hilandar.org/donacije/ gde ćete naći sva neophodna uputstva.

Uvereni da će Gospod, molitvenim posredovanjem Svetih ktitora hilandarske Lavre Simeona i Save, sve darodavce nagraditi svojim neprolaznim, izobilnim darovima, unapred zahvaljujemo.

 

Naslovna fotografija: Martin Candir/hilandar.org

 

Izvor Pečat, 18. septembar 2020.

 

BONUS VIDEO: