Krivokapić rekao da je CG srpska država, DPS odmah reagovao

O odnosima Srbije i Crne Gore, Krivokapić je citirao kralja Nikolu. „Najbolji stav je onaj koji je imao kralj Nikola, da su to dva kralja koji žive u dve srpske države.

„Najbolji stav je onaj koji je imao kralj Nikola, da su to dva kralja koji žive u dve srpske države”

Zdravko Krivokapić, mandatar za premijera Crne Gore, rekao je da je, kada su odnosi sa Srbijom u pitanju, najbolji stav kralja Nikole, koji je govorio da postoje „dva kralja koji žive u dve srpske države“.

Krivokapić je dodao i kako „želi dobre odnose sa svim zemljama u regionu, a prevashodno sa Srbijom“.

On je ponovio da će pozvati predsednika Srbije Aleksandra Vučića u zvaničnu posetu.

„Najveći deo Srba koji žive na ovim prostorima su autohtoni, ako to poredimo sa košnicama, onda svaka košnica ima svoju maticu. To je nešto što ja lično doživljavam, a mislim i 80 odsto srpskog naroda koji živi na ovim prostorima“.

O odnosima Srbije i Crne Gore, Krivokapić je citirao i kralja Nikolu.

„Najbolji stav je onaj koji je imao kralj Nikola, da su to dva kralja koji žive u dve srpske države. Postoji izuzetna povezanost, i u bratstvu, i u sestrinstvu i u kumstvu, koja daju nadu da možemo zajednički da dođemo do mnogo dobrih rešenja u kome ćemo kroz prirodno uvažavanje naći meru dobrote za sve“, rekao je on.

 

Foto: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Sputnjik, 12. oktobar 2020.

DPS: Crna Gora nije srpska, nego građanska

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića oštro je danas kritikovala mandatara Zdravka Krivokapića .

Kako tvrde, ponovo je diskriminisao sve one građane Crne Gore koji se ne izjašnjavaju kao Srbi, a to je, dodaju, više od 70 odsto.

„Aluzijom koju je napravio da je Crna Gora srpska država, Krivokapić se vraća svojoj ideološkoj matrici, koju je očigledno, samo nakratko napustio, da bi postao mandatar”, navodi se u saopštenju DPS-a dostavljenom Tanjugu.

Navode da Krivokapić može da se, kako kažu, „privatno klanja i ljubi ruke sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, može u kampanji da se slika sa zastavama Republike Srbije, i da srbuje po privatnim zabavama”.

„Ali, kada nastupa kao mandatar vlade države Crne Gore, onda mora da poštuje sve građane i da postupa u skladu sa Ustavom prema kome je naša država građanska, a ne srpska. I u skladu sa sporazumom koji je nedavno potpisao sa svojim koalicionim partnerima”, poručili su iz DPS-a.

 

Izvor Tanjug/B92, 13. oktobar 2020.