Rusija poručila Turskoj: Slanje sirijskih plaćenika na Kavkaz je neprihvatljivo

Na pitanje da li tokom konsultacija sa Turskom izražava stav da je učešće plaćenika u borbenim dejstvima neprihvatljivo, Bogdanov je rekao: „Naravno, to se podrazumeva“

Rusija razgovara sa turskim partnerima o pitanju učešća plaćenika iz Sirije i Libije u borbama u Nagorno-Karabahu, Moskva ističe da je njihovo učešće u sukobu neprihvatljivo, izjavio je novinarima zamenik ministra inostranih poslova Rusije Mihail Bogdanov.

„Da, diskutujemo o svim pitanjima“, rekao je Bogdanov na odgovarajući na pitanje o rusko-turskim kontaktima o Karabahu.

Na pitanje da li Rusija tokom konsultacija izražava stav da je učešće plaćenika u borbenim dejstvima u Nagorno-Karabahu neprihvatljivo, Bogdanov je rekao: „Naravno, to se podrazumeva“.

Nešto ranije je izvor RIA Novosti saopštio da je još oko 1.000 militanata iz Sirije poslato u petak u Nagorno-Karabah.

Prehodno je sirijski lider Bašar Asad izjavio u intervjuu za Sputnjik da se militanti iz Sirije prebacuju u Karabah i da Turska koristi teroriste iz Sirije i drugih zemalja u Nagorno-Karabahu, što Ankara kategorički demantuje.

S tim u vezi, direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin rekao je ranije da se hiljade ekstremista, koji se bore na Bliskom istoku, uključujući teroriste Nusra fronta, prebacuju u zonu sukoba u Nagorno-Karabahu.

 

Naslovna fotografija: kremlin.ru

 

Izvor Sputnjik, 19. oktobar 2020. 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u