Васкршња поноћна литургија у Крипти Храма Светог Саве, 19. април 2020. (Фото: spc.rs)

SPC demantovala navode o smrti patrijarha Irineja

Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti

Povodom lažnih vesti o navodnom upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, obaveštavamo javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji se stara o zdravlju Predstojatelja naše Crkve, njegovo stanje neizmenjeno u odnosu na izveštaj koji smo jutros objavili.

Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko verovati.

Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg Patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Konzilijuma lekarâ i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve.

 

Izvor spc.rs, 19. novembar 2020.

 

Vučić: Patrijarh Irinej u teškom stanju, intubiran je

Patrijarh srpski Irinej se nalazi u teškom stanju i pre 55 minuta je intubiran, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

“Patrijarh srpski Irinej se nalazi u ne lakom stanju ili bolje da kažem teškom stanju. Hvala Bogu živ je. Bio je u mnogo boljem stanju danas pre tri, četiri sata kada su mnogi objavljivali da je preminuo. Sada je to stanje teško”, rekao je Vučić.

“Pre tačno 55 minuta je intubiran, lekari se bore. Goran Stevanović je i u ovom trenutku u crvenoj zoni, malopre sam sa njim razgovarao,.Pokušavaju da patrijarha dok je intubiran okreću sa leve na desnu stranu da tu drenažu proizvedu”, dodao je Vučić.

Teško je bilo šta prognozirati, naše je da se molimo Bogu za njegovo zdravlje, poručuje predsednik.

 

Naslovna fotografija: spc.rs

 

Izvor RTS, 19. novembar 2020.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na YouTube-u