Danas više od 50 mrtvih i 7.606 zaraženih; Vučić: Bližimo se katastrofi

Vučić je ukazao da ćemo se približavati katastrofalnom scenariju. Kada je reč o vakcini, rekao je da se pregovara sa Kinezima, Englezima i Rusima, ali da je još nemamo

U poslednja 24 sata u Srbiji je preminuo najveći broj ljudi na dnevnom nivou od posledica koronavirusa, od početka epidemije. U poslednja 24 sata korona virus potvrđen je kod 7.606 osoba, a istovremeno, od posledica ove bolesti preminuo je 51 pacijent.

Testirano je 21.569 osoba, a od tog broja 35,26 odsto je pozitivno. Na respiratoru su 243 pacijenta.

U ranijem obraćanju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas najteži dan za Srbiju što se tiče koronavirusa i da će najverovatnije i svaki sledeći biti težak.

 

Izvor Večernje novosti, 26. novembar 2020.

 

Vučić: Situacija izuzetno teška

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas najteži dan za Srbiju što se tiče koronavirusa i da će najverovatnije i svaki sledeći biti težak.

– Još jutros sam video da imamo 47 mrtvih, što je ubedljivo najveći broj do sada. Do 14 časova će verovatno biti više ljudi. Situacija u bolnicama je užasno teška. Kada na pregled, svaki dan, primite 10.000 ljudi, i morate da smestite u bolnice 1.000 njih, a nemate nijedan slobodan krevet, onda je jasno u kakvoj ste situaciji. Džabe što gradimo bolnice više nego ikada ako ne budemo disciplinovani i odgovorni.

Predsednik je ukazao da ćemo se približavati katastrofalnom scenariju. Kada je reč o vakcini, rekao je da se pregovara sa Kinezima, Englezima i Rusima, ali da još nemamo vakcinu.

– Svi se trude, svi pokušavaju. Daćemo sve od sebe, koliko mala zemlja kao Srbija može, da budemo među prvim malim zemljama koje će neke značajnije količine vakcine da dobiju. Mi nemamo naučnike koji će da naprave tu vakcinu u našoj zemlji. Ja nisam taj – rekao je Vučić.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Sava Radovanović

 

Izvor Večernje novosti, 26. novembar 2020.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na YouTube-u