Izglasana nova vlada u Crnoj Gori

Vlada ima dvanaest ministarstava i jednog potpredsednika. Za izbor nove vlade glasao je 41 poslanik, protiv 28 i jedan je bio uzdržan

Skupština Crne Gore izabrala je novu vladu na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem. Za izbor nove vlade glasao je 41 poslanik, protiv 28 i jedan je bio uzdržan.

Vlada ima dvanaest ministarstava i jednog potpredsednika. Potpredsednik vlade je jedina stranačka ličnost, lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Ministar unutrašnjih poslova je Sergej Sekulović, odbrane Olivera Injac, a spoljnih poslova Đorđe Radulović.

Resor finansija i socijalnog staranja vodiće Milojko Spajić, kapitalnih investicija Mladen Bojanić, a ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Ministar pravde, manjinskih i ljudskih prava je Vladimir Leposavić, zdravlja Jelena Borovinić-Bojović, a prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Za ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izabran je Ratko Mitrović, a javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Na čelu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Aleksandar Stijović.

Vlada je izabrana posle tri dana rasprave u parlamentu i tri meseca nakon održavanja izbora.

Zdravko Krivokapić je u završnoj reči poručio da nova vlada neće biti sluga nikome da će slušati glas građana i da će trajati četiri godine.

On je nakon izbora i polaganja zakletve, novinarima u parlamentu dao izjavu. Između ostalog upitan je o proterivanju ambasadora Srbije u Podgorici.

“Žalim što se desilo proterivanje ambasadora Srbije iz Crne Gore. Nisu nam potrebni nikakvi problemi, insistiraćemo na najboljim odnosima sa svim susedima”, rekao je Krivokapić.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Skupština Crne Gore

 

Izvor Sputnjik, 04. decembar 2020.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na YouTube-u