Milorad Dodik primljen u bolnicu, stanje stabilno

Mediji su preneli da je Dodik primljen zbog obostrane upale pluća, a u Univerzitetskom kliničkom centru kažu da je hospitalizovan zbog mučnine i bolova u želucu

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik, primljen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, javio je RTRS.

Iz UKC-a je za RTRS potvrđeno da se Dodik dobro oseća, iako ima obostranu upalu pluća. Nije na kiseoničkoj terapiji i u stabilnom je stanju, piše RTRS.

Dodik je, navode u Univerzitetskom kliničkom centru, hospitalizovan sinoć zbog mučnine i bolova u želucu. Ističe se da je Dodik stabilnog zdravstvenog stanja i da nije životno ugrožen.

“U toku je detaljna dijagnostička obrada pacijenta”, stoji u saopštenju.

Prethodno je i Igor Dodik, sin Milorada Dodika, potvrdio za N1 da je njegov otac primljen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Dodik se od 19. decembra nalazi u izolaciji zbog kontakta s osobom koja je zaražena koronavirusom.

 

Izvor RTRS/RTS, 21. decembar 2020.

 

Dodikovo stanje stabilno

Srpski član Predsedništva BIH Milorad Dodik hospitalizovan je sinoć u Univerzitetskom kliničkom centru RS (UKC RS) zbog mučnine i bolova u želucu, saopštili su iz te zdravstvene ustanove.

U saopštenju se navodi da je Dodikovo zdravstveno stanje za sada stabilno i da nije životno ugrožen. „U toku je detaljna dijagnostička obrada pacijenta”, navodi se u saopštenju.

Ranije danas je iz UKC RS za Radio-televiziju RS (RTRS) rečeno da Dodik ima obostranu upalu pluća. „Nije na kiseoničkoj terapiji i stabilan je”, naveli su iz UKC RS.

Dodik se od 19. decembra nalazi u izolaciji zbog kontakta za osobom koja je zaražena virusom korona. Tada je saopšteno da je radio test na koronavirus i da je negativan, prenosi Beta.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Zoran Žestić

 

Izvor Politika, 21. decembar 2020.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na YouTube-u