Dodik: Ukrajina nije tražila ikonu, afera izmišljena

„Ni dan danas organi vlasti Ukrajine ne traže ikonu”, rekao je Dodik novinarima na pres konferenciji po izlasku iz bolnice

Ukrajina nikada nije postavila pitanje u vezi sa ikonom poklonjenom Sergeju Lavrovu, već su federalni mediji lažima pokušali da izazovu aferu kako bi prikrili diplomatski skandal dvojice članova Predsedništva BiH, koji su bojkotovali susret sa šefom ruske diplomatije, izjavio je srpski član i predsedavajući tog tela Milorad Dodik.

„Ni dan danas organi vlasti Ukrajine ne traže ikonu”, rekao je Dodik novinarima na pres konferenciji po izlasku iz bolnice, gde se proteklih 16 dana lečio od infekcije koronavirusom.

Dodik je istakao i da je ambasador Ukrajine u BiH rekao da je sve bilo na bazi medijskih izveštaja, prenosi Tanjug. Kazao je da je u pitanju porodična ikona i da će je vratiti javno ljudima koji su mu je dali da je pokloni Lavrovu.

Rekao je i da je Lavrov smatrao da treba da vrati ikonu i ona je sada tu.

„Federalni mediji pokušavaju da održe priču i tako pokušaju da zaštite sraman potez članova Predsedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koji su napravili veliki diplomatski skandal nedolaskom na sastanak sa Lavrovim”, rekao je Dodik, prenela je RTRS.

 

Naslovna fotografija: SRNA

 

Izvor Politika, 05. januar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na YouTube-u