Zoran Čvorović: Nadam se da patrijarh razume da između nas i Vatikana stoji Jasenovac

U 54. izdanju emisije Dijalog govorio je Zoran Čvorović, profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu. Emisija je snimljena 20. februara u našem studiju u Beogradu

Kakvi su izazovi pred novim patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem? Kakva su uopšte ovlašćenja patrijarha, s obzirom na visoka ovlašćenja episkopa u SPC? Kako je izgledala pristupna beseda patrijarha Porfirija? Kako će se Crkva postaviti u slučaju nagoveštaja da se sprema konačni sporazum između Beograda i Prištine kojim bi se rešio status državnosti tzv. Kosova? Hoće li biti promena u odnosu Srpske pravoslavne crkve sa Vaseljenskom patrijaršijom? Kakva je čestitka stigla od Ruske pravoslavne crkve? Hoće li biti promena u odnosu prema Vatikanu? Zašto u Hrvatskoj kažu da je ovaj patrijarh „nešto drugačiji” u odnosu na prethodne? Hoće li Crkva reagovati na predlog zakona o istopolnim zajednicama? Da li bi Crkva trebalo da malo više obrati pažnju na komunikaciju sa vernicima posredstvom modernih tehnologija?

O ovim i drugim temama u 54. izdanju emisije Dijalog govorio je Zoran Čvorović, profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Pratite nas na YouTube-u