Vulin: Neće biti legalizacije marihuane

„Ne verujem u podelu na lake i teške droge. Ja verujem u stepenice kada su narkotici u pitanju – kreneš od marihuane završiš na igli“

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da u Srbiji, dok je Aleksandar Vučić njen predsednik, marihuana neće biti legalizovana i da će biti uhapšeni svi oni koji se bave narkoticima, pa i sa jednim džointom.

„Ne verujem u podelu na lake i teške droge. Ja verujem u stepenice kada su narkotici u pitanju – kreneš od marihuane završiš na igli. Uvek ću u parlamentu, ako se to postavi kao tema, glasati protiv legalizacije marihuane“, rekao je ministar Vulin za TV Pink, a prenosi MUP Srbije u saopštenju.

Ministar je, kako se navodi, objasnio da Komisija za narkotike Ujedinjenih nacija marihuanu nije skinula sa liste narkotika, već da ju je samo prebacila iz jedne kategorije u drugu i da je i dalje na listi opojnih droga.

Govoreći o rezultatima rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, naglasio je da je zadovoljan i ponosan na rezultate koji su ostvareni u borbi protiv organizovanog kriminala i mafije i dodao da se policija jednakom snagom bori i protiv uličnog kriminala.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Rade Prelić

 

Izvor N1, 04. maj 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u