11.12.2019.
 • Коментари

 • О нама

  Као покушај отпора у времену тривијализације медија и информација уопште те убрзаног пропадања новинарства, портал Нови Стандард настао је 2009. године у Београду. Окупљајући најбоље домаће и преводећи истакнуте светске ауторе тог жанра, портал негује аналитичко новинарство, настојећи да својом читаоцима у временима брзих промена осветли политичке и друге трендове у земљи и свету.

  Незаобилазно штиво у круговима домаћих доносилаца одлука, затим страних стручњака који се баве Србијом и Балканом те читалаца широм света који се не задовољавају ни површним информацијама ни спинованим усмеравањима, Нови Стандард је успео да оствари посебан однос са делом својих читалаца, који се неретко појављују и као аутори и преводиоци на нашим странама. То порталу даје посебну живост, убрзавајући нашу одлуку да проширимо круг жанрова, количину наслова и број тема у новом дизајну Новог Стандарда, трећем по реду откако постојимо.

  Надам се да ћемо на овај начин досадашње читаоце учинити још активнијим, као и да ћемо придобити нове, уверени да је сваки раст читалачког корпуса Новог Стандарда корак ка политичкој деидиотизацији српског јавног простора.

  Ваш Жељко Цвијановић

  У Београду, 11. децембра 2017.

 • Препоручујемо

 • Дневне вести